Voorlichtingsproject ‘ Goede Vrienden’

Goede_vrienden_1Samen met Senna en/of Lewis bezoeken we schoolgaande kinderen om er voorlichting te geven rond ‘ veilig omgaan met honden’.  Op een speelse, informatieve manier krijgen kinderen uitleg over hoe ze een hond moeten benaderen.  Ze worden als het ware ondergedompeld in de hondentaal !  De bedoeling van deze workshop is om kinderen duidelijk te maken wat honden wel of niet leuk vinden, zodat in de toekomst bijtincidenten vermeden kunnen worden.  Het benaderen en aanraken van een hond kan uitvoerig geoefend worden met onze therapiehond.  Dit gebeurt allemaal in een veilige omgeving aangezien Senna en Lewis juist  hiervoor opgeleid zijn.  Uiteraard is er daarnaast nog ruimte  voor leuke spelletjes met de hondjes te doen.

Kleuters kunnen dan weer genieten van het knuffelen met Senna of Lewis en leren  via een toneeltje of een handpop de basisomgangsregels met een hond.

Deze workshops kunnen op verplaatsing ( scholen, jeugdverenigingen, instellingen,…) gegeven worden, alsook op onze eigen locatie in Opgrimbie.

De workshops zijn echter niet alleen nuttig voor kinderen.  Vaak merken we dat er bij ouders ook nog redelijk wat onwetendheid is rond de interactie tussen mens en hond.  Door ouders de basis te schetsen van het gedrag van een hond, kunnen ze vroegtijdig ingrijpen wanneer hun kind misschien iets te hevig met de hond wil spelen, of wanneer deze misschien  gewoon eens geen zin heeft in al die aandacht.

Door op een correcte manier geïnformeerd te zijn over de lichaamstaal van hun hond, merken veel ouders op dat hun trouwe viervoeter een absolute meerwaarde krijgt in het gezin, en vooral in de omgang en het spelgedrag tussen hun kinderen en hond.

Het ‘Goede Vrienden-project’ kan een eenmalige workshop zijn, maar kinderen kunnen achteraf ook deelnemen aan de kinderhondenschool.  Hier kunnen ze dan met hun eigen hond of één van de therapiehonden leuke lesjes volgen om zo het speelgedrag tussen kind en hond op een verantwoorde manier te ontdekken.

Prijs voor de workshop :

  • Op onze locatie : € 25 per sessie
  • Op locatie : € 35 ( + vervoersonkosten vanaf 25 kilometer )

 

HOME