Wie is Buddie Coaching

Individuele foto's-1Mijn naam is Marcia. Ik woon met mijn gezinnetje en beestenboel in Maasmechelen. Tijdens mijn opleiding Maatschappelijk Werk ben ik in contact gekomen met mensen die omwille van diverse omstandigheden een zeer zware tijd doormaakten. Door motivatiegesprekken en sociale activering zag ik deze mensen weer groeien en zichzelf weer ontdekken. En zo had ik mijn ‘ roeping ‘ gevonden !

Individuele foto's2Mensen moeten los van tijd, druk, vooroordelen, regels en wetten op zoek kunnen gaan naar hun eigen kwaliteiten. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen van ons eigenschappen heeft die van belang zijn in onze maatschappij. Enerzijds door regelmatige bijscholingen, anderzijds door noodzakelijke ervaring ben ik me ook gaan richten naar gezinnen die te kampen hadden met opvoedingsvragen en/of relatiemoeilijkheden. Het belangrijkste dat je hier kan doen, is een vertrouwenspersoon zijn voor alle leden uit het gezin. Het is mijn taak een brug te slaan tussen elk individu zodat het gezin weer als een team kan functioneren, maar vooral waar er begrip en respect is voor ieder lid.

Individuele foto's4

Enkele jaren geleden kwam ik persoonlijk met dierentherapie in contact. Ik merkte onmiddellijk welke positieve invloed dieren op mensen kunnen hebben. Zowel bij kinderen als bij volwassenen hebben dieren een meerwaarde in het ontwikkelen van zelfvertrouwen; bieden ze een luisterend oor zonder een oordeel te vellen; kunnen ze troosten als geen ander; …. Ik was meteen overtuigd van de meerwaarde van deze Buddies ! En zo kwamen er stilaan diertjes bij ons thuis : knuffelkonijntjes, paardjes, en als kers op de taart….Senna ! Senna is een Australian Labradoodle van net iets meer dan één jaar. Haar karakter is even lief en spontaan als haar uiterlijk. Zij kan mensen motiveren, troosten, omschakelen als geen ander ! Dit heeft ze al heel goed bewezen, want enkele maanden geleden behaalde ze met glans haar certificaat voor therapiehond ! Alhoewel Senna momenteel nog volop aan het bijscholen is, doet ze haar werk met heel veel enthousiasme. En dat steekt mensen aan….

HOME